Böcker

Klubben köper in böcker genom Studiefrämjandet. Dessa kan våra medlemmar köpa till ett förmånligt pris samtidigt som klubben gynnas! Böckerna finns hemma och kan köpas på klubben säkrast på torsdagar mellan kl 19.00-20.00. Även instruktörerna på våra kurser kan hjälpa dig om du vill köpa en bok.

Frågor? 

Böckerna finns som blädderex på klubben om du vill titta på dem.

 


 

Nya egna lathundar

Vi har tagit fram egna lathundar för lydnad och bruks (ej skyddet):
- De är i fickformat, 75x105 mm
- Vädertåliga dvs. inplastade
- Finns i flera härliga färger bla rosa, ljusblå, ljusgrön, orange, gul och vit!

De finns i "godisskåpet" på klubben och kostar 20 kr/st. Självservering gäller!

Önskar någon utomstående köpa dessa, så skickar vi gärna dem mot porto!
Kontakta Mia Agrell, mia_orkan@yahoo.se eller 070-234 40 54.

 


 

 

Regelböcker
Agility • Bruks • Lydnad • Rallylydnad

50 kr/st

 


 

Regler Lydnad I-III + Regler Lydnad Elit

80 kr

Köper du både reglerna för lydnadsklass I-III och Elit samtidigt, kostar de 80 kr. 

 


 

 

 

Härliga valptid
Ingalill Blixt och Curt Blixt, 230 kr bok + guide

Endast bok 200 kr, endast guide 40 kr.

Härliga valptid är en bok för dig som nu eller snart befinner dig i en underbar period av livet - i valptiden! Att äga en valp är en fantastisk upplevelse. Under den här tiden är din hund som mest formbar. Det är nu du kan lära dig att tala hundspråk och skapa en god relation med hunden. Det är också nu som du kan lära hunden en massa goda vanor som du senare har nytta av. Mycket handlar om att förstå just din valp. Hur ser den på livet och vilka egenskaper är mest framträdande? Om just dessa saker handlar den här boken. Välkommen in i den härliga valptiden!

Min valpguide - Ett personligt arbetshäfte om din valps utveckling till boken Härliga valptid
Med hjälp av häftet kan du anpassa bokens innehåll till just din valps unika sätt, och därigenom förstå och utveckla den på bästa sätt. Det ger ett perfekt avstamp inför ett välfungerande vuxenliv, och också ett kul minne då hunden passerat den härliga valptiden. Min valpguide är avsedd för dig som har valp eller står inför valpanskaffandet, men fungerar också utmärkt som kursmaterial tillsammans med boken.

 


 

 

Kontaktkontraktet:
en bok om människans samspel med hunden

Eva Bodfäldt, 190 kr

Kontaktkontraktet - en bok om människans samspel med hunden. Insiktsfullt och övertygande förklarar Eva Bodfäldt hur vi bygger upp en bra relation med hunden, hur vi får vardagen med hunden att fungera och hur vi tränar in viktiga signaler som alla hundar bör kunna.
Kontaktkontraktet har i den här upplagan utöktas med nya, värdefulla kapitel om miljö- och passivitetsträning och skvallerträning. Boken har också fått fler nya övningar och praktiska tips kring kontakt- och följsamhetsträning, inkallning, koppelträning och korrigeringar samt fler fallbeskrivningar, tagna ur verkligheten.
Kontaktkontraktet vänder sig såväl till nya som erfarna hundägare, till dig som vill ha hunden som sällskap och till dig som vill arbeta eller tävla med din kamrat.

 


 

HUNDra % Rallylydnad
Ida Lindgren & Charlotta John 300 kr

Boken om rallylydnad som tar dig från de första stapplande stegen vid skyltarna till mästartitel!
Den enda boken på marknaden som har allt inom rallylydnad och som utgår från de nya officiella skyltarna och reglerna. 

 Ur innehållet
    ·         Hur du bygger en stabil grund
    ·         Positiva och roliga sätt att lära in nya moment
    ·         Utförliga instruktioner till alla skyltar i samtliga klasser
    ·         Utmanande banskisser från Nybörjare till Mästarklass
    ·         Tips för att lyckas på tävling
    ·         Framgångsfaktorer och fallgropar

Den här boken vänder sig till dig som har hund. Kanske har du nyligen skaffat din första valp och funderar över lämpliga aktiviteter att göra tillsammans. Kanske har du många års erfarenhet av att träna och tävla med hund, men inte inom rallylydnad. Det är en praktisk handledning i rallylydnad från A till Ö. Boken börjar med grunderna, går sedan systematiskt igenom alla skyltar, med kommentarer och instruktioner, klass för klass, följt av en tävlingsdel och boken avslutas med tips och råd. Man kan läsa den från pärm till pärm eller använda den som guide till de olika skyltarna. Vid varje moment som beskrivs finns det plats att bocka av om man har påbörjat den träningen och om den är avklarad. Det finns också exempel på en mängd olika banor i skiftande svårighetsgrad som gör att man kan träna tävlingsmässigt. I tävlingsdelen behandlas hur man sätter upp mål och utvärderar dem, vad man ska tänka på och hur man förbereder sig både praktiskt och mentalt och den innehåller också regler och bedömningskriterier. Längst bak finns en ordlista med förklaringar till speciella termer och begrepp. För att ge läsaren inblick i hur olika människor arbetar med hundar finns det några självporträtt där skribenterna gestaltar sitt hundliv. Vi får möta forskare, psykologer, instruktörer, domare, nybörjare och tävlingsekipage som berättar från sitt perspektiv. Men mest av allt är det här en bok som du ska ha roligt med ihop med din hund!

 


 

Bra relation
Kent Svartberg, 250 kr

En bra relation mellan människa och hund handlar mycket om kommunikation – att du förstår din hund och att din hund förstår dig.

Det är vårt ansvar att ha ett mål med relationen; att verka för att hunden vill ingå i förbundet med människor och övriga djur i familjen. I vår syn på relationen finns det tre viktiga beståndsdelar, där tonvikten ligger på de två förstnämnda: trygghet, för att hunden ska kunna koppla av och lita på sin människa; samarbete, för att få hunden att välja ägaren som samarbetspartner och vilja engagera sig i gemensamma aktiviteter; och bestämmande, för att, då det verkligen behövs, kunna bestämma över hunden trots att hunden har andra planer.

Dessa tre faktorer kallas TSB-modellen och om den handlar Kenth Svartbergs bok Bra relationer om.

 


 

Inkallning är så mycket mera

 Memea Mohlin, 185 kr

Inkallning är så mycket mera handlar om inkallning, om ömsesidig respekt, kommunikation, inlärning för både valpen och den vuxna hunden. Inkallning är så mycket mera kan läsas både i förebyggande syfte och för att lära hunden att ändra sitt agerande.

 

 

 


 

Allmänlydnad

Inki Sjösten och Anne-Marie Folkesson, 160 kr

Allmänlydnad är bok nummer 1 för dig som vill lära din hund lydnad.

Boken Allmänlydnad är skriven av Inki Sjösten och Anne-Marie Folkesson, som är två av Sveriges främsta hundinstruktörer, och beskriver hur man på ett positivt och målinriktat sätt arbetar med att utveckla och träna sin hund.

Här får du svar på hur man skapar en god relation mellan hund och ägare, hur inlärningen av kommandoord går till samt hur träningen blir framgångsrik genom att hunden även lär sig det lönsamma i att acceptera "sagt ord gäller". Den positiva helheten gör denna "instruktionsbok" lätt att ta till sig och träna efter. 

Inki Sjösten är utbildad instruktör inom Svenska Brukshundklubben och är numera ofta kursledare och/eller speciallärare för handledar/instruktörsutbildningar i hundklubbar och jag har dessutom medverkat som lärare vid Svenska Brukshundklubbens lärarkurser. Inkis övriga publicationer används som kursmaterial på Brukshundklubbar över hela Sverige.

Anne-Marie Folkesson är utbildningschef på Svenska Brukshundklubben och aktiv både som lärare och instruktör. Anne-Marie är också lärare för Brukshundklubbens utbildning för SBK-coacher.

 


 

Lydnadsboken
Memea Mohlin, 175 kr

 

I Lydnadsboken beskrivs träningen steg för steg i alla moment från lydnadsklass I till elit och appell, lägre, högre, elit. Boken nämner även de vanligaste fallgroparna och vad du kan göra för att undvika dem. Men framför allt får du tips på vad du kan göra för att hunden ska finna träningen lustfylld och utföra momenten med den precision som krävs för att få höga betyg.

 


 

Med siktet på 10:an

Niina och Kenth Svartberg, 210 kr

 

Trots den precision som behövs för att lyckas kan tävlingslydnad vara otroligt fartfyllt och engagerande! I den här boken kan du läsa om hur man med hjälp av belöningar får hunden aktiv, initiativrik och positiv under såväl träning som tävling. Och, inte minst viktigt , hur man lär hunden att utföra snygga prestationer som ger höga betyg på tävlingsplanen.

Fokus ligger på hundens inlärningsförmåga och hur man använder den för att träna detaljer som snabba apporteringsgripanden och snygga ställanden i inkallningen. Här beskrivs också hur du lyckas med konsten att få med färdigheterna från träningen in på tävlingsplanen. Med andra ord: en heltäckande bok om tävlingslydnad.

 

Träningsguide 1

Niina och Kenth Svartberg, 40 kr

 

Träningsguide 1 kompletterar lydnadsboken Med sikte på 10:an, och riktar sig till förare som först och främst siktar på lydnadsklass I. Guiden hjälper föraren med att strukturera upp träningen av alla delar som ingår i momenten i klass I, och ger förslag på hur delarna kan länkas ihop till färdiga moment. Man får här också hjälp med att lära känna sin hund i allmänhet (genom ett individtest) och sin hunds intresse för olika belöningar i synnerhet (genom ett belöningstest). Även en guide för övergångarna mellan momenten och en efter-tävling-utvärdering ryms mellan pärmarna. Träningsguiden är utformad för enskilda hundägare, men lämpar sig väl som kursmaterial vid tävlingsinriktade lydnadskurser.

 

Träningsguide 2

Niina och Kenth Svartberg, 70 kr

 

Träningsguide 2 är en fristående fortsättning på Träningsguide 1. Den kompletterar lydnadsboken Med sikte på 10:an, och riktar sig till förare som tränar inför klass II, III och elit. I den finns en massa pyssel för engagerade lydnadsförare!

  • Delträningsguider för klass II, III och elit
  • Länkningsguider för klass II, III och elit
  • Hjälp för att sätta mål i lydnadsträningen 
  • Träningsutvärderingsmallar 
  • Störningsträningsguide 
  • Hjälp för att träna övergångar mellan momenten
  • Hjälp för att avslöja dina belöningsvanor
  • Tävlingsutvärderingsmall

Träningsguiden är utformad för enskilda hundägare, men lämpar sig väl som kursmaterial vid tävlingsinriktade lydnadskurser.

 


 

Mentalitetsboken

Ingalil och Curt Blixt, Kenth Svartberg, 240 kr

 

Den här boken handlar om hundens beteende, tankar ohc känslor - om hundens mentalitet. Boken utgår från Svenska Brukshundklubbens mentaltest (MT) och mentalbeskrivning (MH). Testsituationerna och de mentala egenskaperna som där kommer fram beskrivs på ett tydligt sätt. Men boken stannar inte där. Vi får här lära oss hur man utifrån hundars skilda mentala förutsättningar lägger upp träningen för tävlingshunden i lydnad och bruksgrenarna spår, sök och rapport. Dessutom tar boken upp hur hundars olika mentaliteter påverkar vardagen i allt från kloklippning till vardagslydnad. Detta gör boken en smula unik, och är den första som verkligen handlar om individanpassad träning...

 


 

Rapporthunden

Inki och Roland Sjösten, 180 kr

 

Rapporthunden är en rikt illustrerad instruktionsbok, som på ett pedagogiskt och enkelt sätt beskriver inlärning och träning av rapporttjänst. Inlärningssättet är målbildsträning dvs inlärning och träning med positiv förstärkning (belöning).

 

 


 

Din hund söker
Sven Järverud och Gunvor af Klinteberg-Järverud, 230 kr

40 års erfarenhet av sökhundsutbildning ligger som grund för denna ”sökbibel” av det äkta paret Sven och Gunvor. Sven betraktas numera som vår sökguru alla kategorier och ingen nu levande hundförare vågar sig nog i närheten av att utmana denne mans kunnande. Det betyder att boken som gavs ut 2002, är det bästa och mesta som går att finna i sökutbildning. Själv nämner Sven sin bok som ”sitt livsverk”.

En bok som alla bör ha hemma, både för att lära sig grunderna och få förslag på problemlösningar som kanske behövs senare under utbildningen.

 


 

Spårhunden
Inki och Roland Sjösten, 180 kr

 

Spårhunden är en rikt illustrerad instruktionsbok, som på ett pedagogiskt och enkelt sätt beksriver inlärning och träning av personspårning. Inlärningssättet är målbildsträning dvs inlärning och träning med positiv förstärkning (belöning).

 

 


 

Din hund-som valp som unghund

Sven Järverud och Gunvor af Klinteberg-Järverud, 260 kr

 

”Din hund” har sedan 1979 varit en flitigt använd lärobok i Svenska Brukshundsklubbens kursverksamhet. 1989 omarbetades den och på begäran från lokalklubbarna infördes avsnitten om hundens vård, mat, sjukdomar, olycksfall och lagbestämmeler gällande hund. Bokens författare har mycket lång erfarenhet av hundar och hunddressyr och det var också de som började tillämpa de nya idéerna från beteendeforskningen i praktiska inlärningssituationer.

”Din hund” är en bok som täcker de flesta områden inom hundhållning och den är därför mycket användbar i Svenska Brukshundklubbens olika kurser. Metoden ”inlärning genom förstärkning” är en metod som Svenska Brukshundsklubben helt ställer sig bakom. Den individanpassning som SBKs hundägareutbildningssektor eftersträvar i kursverksamheten är helt anpassningsbar till ”Din hund”. För den enskilde hundägaren är ”Din hund” värdefull oavsett om man har en brukshund, jakthund eller sällskapshund.


 

Hundens språk och flockliv

Lars Fält, 210 kr

Hundens språk- och flockliv handlar om ett ämne som är lika fascinerande som viktigt - etologin, läran om djurens beteende.

Hunden pratar med oss på sitt sätt: den vänder bort blicken, stryker öronen bakåt, reser ragg, har svansen upp över ryggen eller hängande rakt ner etc. Vad vill den säga med sitt beteende?

För en hundägare som vill ha ett bra förhållande med sin hund räcker det inte med att hunden förstår vad hundägaren vill. En förståelse åt det andra hållet är lika nödvändig. Hundägandet blir lättare och roligare för båda parter om man har kontakt med sin hund, inte bara då man kelar hemma, utan även på stan och i skogen, i situationer som på ett eller annat sätt kan vara pressande eller lockande för hunden. Att flocken fungerar är en hjälp och ett stöd som minskar tendensen att fly hos en rädd hund, att attackera hos en aggressiv och att jaga rådjur ensam. 

Om man vet lite om flocklivet och hundspråket kan man hjälpa sin hund genom att "ge akt på vad han säger" och anpassa sitt eget beteende efter de signaler som hunden visar. Är man bevandrad i hundspråket och hundens sätt att fungera gör man sig också lättare förstådd genom att visa sina egna signaler tydligare för hunden.

Den som kan tolka hundens signaler, tyda dess språk, har alla möjligheter att utveckla ett fint samspel med sin hund.

 


 

 

Rallylydnad

Öster, 150 kr REA 75 kr (har de gamla reglerna)

Äntligen är den här! Hundsporten som vänder sig till den vanliga hundägaren. Rallylydnad är en sport där alla momenten är till nytta i vardagen och där all träning baseras på glädje och samarbete. 

Rallylydnaden är en perfekt aktiveringsform för hunden men även en trevlig och rolig tävlingsgren. Du och din hund ska följa en bana med uppställda skyltar. På skyltarna visas instruktioner i text och bild för olika övningar som ska utföras. De ger också anvisningar om hur du ska gå för att komma till nästa skylt. Du och din hund går banan helt på egen hand. Du blir helt enkelt hundens kartläsare

Rallylydnaden passar alla. Den kan tränas var som helst, när som helst och utan någon utrustning eller tillgång till speciella träningsplaner. Man går banan i sin egen takt, men på tävling noteras tiden för ekipaget. Får flera tävlande samma poäng är tiden utslagsgivande. 

Konceptet kommer från USA och baserar sig på traditionell hundlydnad. Bud Kramer, en av agilityns upphovsmän, tyckte att lydnaden är för stel och militärisk och ville även utveckla en sport som inte kräver dyr utrustning. Resultatet blev rallylydnad. Sporten blev officiell i USA 2004 och nu är det bara en tidsfråga innan detta även sker i Sverige.

   


 

  Tävlingsbok Agility
  20 kr 

 

  Denna tävlingsbok är officiell för att få tävla i Agility.

 

 

 

 


Med reservation för slutförsäljning och tryckfel.