Theresa Lindahl

 

 

Mitt namn är Theresa Lindahl

Jag har haft hund i 40 år..... Att träna hund "på allvar" har jag gjort i nästan 35 år. Under dessa år har jag lärt mig att hundar är så mycket mer än ras, de är individer precis som vi människor och det finns inte ett tränings sätt som passar alla - jag tror därför på och jobbar mycket med att försöka individ anpassa i mina kurser.

Jag är utbildad specialiserad hundpsykolog, problemhundskonsult och instruktör inom bla. allmänlydnad, kantarellsök rally, spår, viltspår, assistans, friskvård mm.

Att få jobba med ägare och deras hundar är för mig ett privilegium och något av det roligaste jag vet.

Jag är har även universitets utbildningar i botten inom etologi med inriktning hund, pedagogik och div. Ledarskapsutbildningar både på universitetsnivå och via Studiefrämjandet.

Jag har haft alla möjliga hundar årens lopp, både blandisar och renrasiga bla. ett flertal schäfrar, och Leonberger. Många har varit omplacerade problemhundar som jag lärt mig massor av och det var nog därför mitt intresse väcktes för att jobba professionellt med detta.

Just nu har jag 2 hundar hemma en Golden Retriver tik och en Skotte hane. Jag försöker hinna träna med dem så mycket det går och tanken var väl att tävla med min Golden men tiden räcker inte till för det just nu så vi kör mest tricks, allmänlydnad och sen testar jag nya saker och idéer om tränings sätt på dem.

 

Min ambition är:

Att alltid se individen och ge träningstips utifrån det

Att individanpassa övningarna

Att hundägare och hund ska tycka att det är kul att gå kurs och träna

Att alltid jobba utifrån ett positivt tänk

Att hålla roliga och varierade kurser som utmanar hundägarna och hunden

 

Välkommen på kurs

Theresa

 

"Att ha hund ska vara roligt för både dig som ägare och för hunden"