Laddstolpar i din BRF

Tycker du det behövs laddstolpar i din BRF? Det är du i så fall säkert inte ensam om. Det är fler och fler som funderar på att skaffa elbil eller hybrid och då måste man ju också fundera på var man kan ladda den. Har din BRF ett eget garage kan det gå att installera laddstolpar där, det kanske är den bästa lösningen. Alla föreningar har förstås inte ett eget garage men bara det finns bestämda parkeringsplatser som föreningen äger går det säkert att ordna det här med laddningen på något sätt.

Laddstolpar en fråga för BRF styrelse

Alltfler BRF styrelser börjar nu hantera frågan om laddstolpar. Efterfrågan ökar och medlemmarna trycker på för att få den här viktiga möjligheten att dels göra något för miljön genom att byta till elbil, dels behovet av att enkelt kunna ladda bilen på hemmaplan. Exakt vilken lösning som passar från fall till fall, men genom att anlita Betydelsefull laddstolpar brf går det att steg för steg ta sig igenom processen utan alltför stort besvär. Det handlar om att undersöka behovet nu och bedöma hur det kan bli i framtiden. Det handlar också om att se över vilken kapacitet elnätet har på den aktuella platsen. Om många väljer att ladda sina bilar samtidigt måste ju systemet fortfarande orka med.

Val av teknik

Det finns en del olika varianter på laddboxar med eller utan stolpe. Det kan finnas funktioner för fjärrstyrning via en app eller kanske schemalagd laddning. I en BRF kan det vara lite knepigt att enas om vilken sorts laddstolpar som fungerar bäst eftersom önskemålen kan vara lite olika. Men när man väl bestämt sig så är resten ganska enkelt. Investeringen som föreningen gör i den nya tekniken betalar sig riktigt bra i form av ökat värde på lägenheterna.